Molimo pričekajte

Restoran i taverna

Od vrta do stola

Autentična gastronomska ponuda

Uživajte u autentičnim okusima Mediterana kroz našu jedinstvenu gastronomsku ponudu!
Stella Croatica je mjesto gdje se tradicija, lokalni sastojci i kreativnost naših chefova pretvaraju u nezaboravno iskustvo za sva osjetila. U našem centru gastronomske baštine, upoznajte vještinu naših kuhara, otkrijte bogatstvo domaćih proizvoda i doživite autentičan put koncepta "od vrta do stola".

Svaki zalogaj priča priču o Dalmaciji, primorskoj kulturi hrane i ljubavi prema prirodi. Za potpuni doživljaj, iskoristite mogućnost prethodne rezervacije menija (preorder) – dostupno po povoljnijoj cijeni uz kupnju ulaznice na našoj platformi.

Restoran

Naš restoran mjesto je okupljanja ljubitelja mediteranske kuhinje i autentičnih okusa. U prostoru koji slavi mediteransku kulturu življenja i važnost lokalnih sastojaka, redovito organiziramo gastronomske radionice, edukacije i degustacije kao i ručkove za naše posjetitelje. Učenje, druženje i zajedničko uživanje u hrani – na pravi dalmatinski način.

Taverna

Posebno mjesto u našoj ponudi zauzima i Taverna Stelle Croatice, smještena u autentičnom dalmatinskom ambijentu unutar našeg Etno sela. U taverni se provode kulinarske radionice i radionice raštike i nije namijenjena za ručkove, ali može biti lokacija vaših posebnih trenutaka.

Gastronomska priča baštine i okusa

Naša jela pripremaju lokalne žene – kuharice koje kuhaju za posjetitelje s istom pažnjom i ljubavlju kao da kuhaju za vlastitu obitelj. Upravo zato imate priliku kušati hranu pravih čuvarica dalmatinske baštine, koje njeguju jednostavnu kuhinju utemeljenu na poštovanju ritma godišnjih doba, prirodnih sastojaka i tradicije naših predaka. Iz skromnih, ali kvalitetnih namirnica stvaraju se jela koja hrane i tijelo i duh.

Naša kuhinja ne teži klasičnom restoranskom pristupu
– ona je prirodni nastavak priče koju posjetitelji dožive tijekom obilaska kompleksa: o biljkama, začinima, maslinama i ljudima koji stoljećima žive u skladu s ovom zemljom. Restoran je stoga sastavni dio cjelokupnog doživljaja i otvoren isključivo za posjetitelje.

Autentična priča dalmatinskog zaleđa

Poljoprivredni vrt

Od vrta do tanjura – pratite kako svježe namirnice iz našeg poljoprivrednog vrta postaju dio svakog jela. Biramo sezonske sastojke uzgojene kroz održivu poljoprivredu i u suradnji s lokalnim partnerima.

U pet pažljivo oblikovanih izložbenih gredica njegujemo tradicijske kulture koje su othranile generacije u ovom kraju.

Što raste u našem vrtu?

  • Kupusnjače i lisnato povrće – temelj prehrane Dalmatinske zagore
  • Češnjak i luk – ponos regije zbog intenzivnog okusa i mirisa
  • Aromatične biljke: timijan, kadulja, vrisak, origano, bosiljak, mažuran
  • Raštika – kraljica vrta, od koje izrađujemo vlastiti pesto

Od zemlje do stola, sve što uzgojimo u ovom vrtu koristimo u pripremi jela u našem restoranu čime promoviramo lokalnu gastronomiju, održivost i agroturizam u Dalmaciji.

Naš vrt otvoren je za sve posjetitelje. Savršeno za obiteljske izlete, edukaciju djece i sve koje zanima poljoprivredna baština Splita i okolice.

Stella Croatica s ponosom sudjeluje u projektu Local2Local, inicijativi koja povezuje lokalne proizvođače i ugostitelje s ciljem jačanja vidljivosti ruralnih područja kroz autentičnu gastronomiju. Projekt promiče upotrebu lokalnih namirnica i tradicionalnih recepata, a sve u duhu održivosti, zajedništva i baštine.

Kroz naš Gastronomski centar baštine, aktivno sudjelujemo u izgradnji kratkih opskrbnih lanaca, povezujući male proizvođače s krajnjim potrošačima. U suradnji s vrhunskim kuharima, od lokalnih sastojaka stvaramo jela koja odražavaju duh i okus naše regije. Time omogućujemo malim proizvođačima plasman njihovih proizvoda, a našim gostima nudimo istinski lokalno gastronomsko iskustvo.

Uz kulinarske masterclass radionice i edukativne programe, projekt potiče razmjenu znanja i umrežavanje sudionika kroz zajedničke susrete, gostovanja i suradnje. Za nas, Local2Local nije samo projekt – to je nastavak naše misije da čuvamo i živimo lokalnu priču kroz hranu, ljude i prostor.

Koja jela nudimo