Pasta s rajčicama, maraskinom i maslinama
Sastojci za 4 osobe:
• 300 g tagliatella
• 150 g mini rajčica
• 0,5 dcl Maraskina Stella Croatica
• 1 teglica Paste od zelenih maslina Stella Croatica
• 1 režanj češnjaka
• Pola jušne žlice pinjola (tostiranih)
• 1 čajna žlica Morske soli Stella Croatica
• 3 jušne žlice svježe ribanog tvrdog kozjeg sira.
• Par svježih listića bosiljka
Mini rajčice posolite i popaprite, dodajte ulja i sitno sjeckani češnjak te pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kad su gotove ostavite ih da se malo ohlade, ogulite im kožu koja je napukla i pomiješajte ih s Maraskinom.Tjesteninu skuhajte prema uputama na ambalaži al dente. Kad je skuhajte, procijedite, pomiješajte s pastom od zelenih maslina, rajčicama, pinjolima i sirom. Dobro pomiješajte i servirajte toplo.
• 300 g tagliatella
• 150 g mini rajčica
• 0,5 dcl Maraskina Stella Croatica
• 1 teglica Paste od zelenih maslina Stella Croatica
• 1 režanj češnjaka
• Pola jušne žlice pinjola (tostiranih)
• 1 čajna žlica Morske soli Stella Croatica
• 3 jušne žlice svježe ribanog tvrdog kozjeg sira.
• Par svježih listića bosiljka
Mini rajčice posolite i popaprite, dodajte ulja i sitno sjeckani češnjak te pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kad su gotove ostavite ih da se malo ohlade, ogulite im kožu koja je napukla i pomiješajte ih s Maraskinom.Tjesteninu skuhajte prema uputama na ambalaži al dente. Kad je skuhajte, procijedite, pomiješajte s pastom od zelenih maslina, rajčicama, pinjolima i sirom. Dobro pomiješajte i servirajte toplo.